Kategorier

Rarbarberkage

4 plader frossen butterdej
mel
200g rarbarber
1 dl vand
1½ dl sukker
2½ dl piskefløde

Glasur:
125 g flormelis
1 spsk spilkogende vand

Optø buterdejen. Rul hver plade ud på langs til dobbelt størrelse, del hver i 3 stykker og læg dem på en bagplade belagt med bagepapir. Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader i 8-10 minutter. Køl af på bagerist. Bring vand og sukker i kog i en tykbundet gryde og lad det koge 1 minut. Skyl rarbarberne og skær dem i stykker på 1 cm. Kog dem i den kogende sukkersirup under låg 2 minutter. Tag gryden af og lad rarbarberne køle af i lagen.

Glasur: Rør flormelis ud med lidt vand til en tykflydende glasur. Overtræk 4 stykker butterdej med glasur. Pisk fløden til skum. Sprøjt en krans i kanten af de øvrige stykkerbutterdej og fyld rarbarber i midten. Du laver ét styk rarbarberkage ved at lægge to stykker butterdej oven på hinanden og slut af med låget med glasur på toppen. Pynt med resten af rarbarberne og lidt flødeskum. På den måde for du 4 stykker rarbarberkage.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>