Kategorier

Rabarberkage med marengstop

Dej:
175 g margarine
150 g sukker
2 spsk vanille
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 g mel
2½ tsk bagepulver
5-6 spsk sødmælk

Rabarber marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede valnøddekerner
500 g rabarber/ blåbær
 
Endvidere:
1 lille bradepande (24 x 30)
margarine til formen + 1 – 2 spsk rasp

Rør margarine cremet med sukker, vanille, salt og æggeblommer.
Bland mel med bagepulver og rør lidt efter lidt i smørcremen sammen med mælken.
Smør formen og drys med rasp. Hæld dejen i formen og glat med en dejskraber.
Tænd ovnen på 200°.
Pisk æggehviderne næsten stiv og hæld sukkeret i og pisk det hele stift igen.
Skær rabarberne i 1 – 2 cm stykker, og ved dem i sammen med nødderne.
Smør det ovenpå dejen og bag kagen i 40 – 45 min.
Opbevar evt. kagerest køligt og utildækket.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.