Kategorier

Rabarberkage

bradepande 12 personer

3 dl vand
150 g sukker
650 g rabarber
1 stang vanille

Dej:
175 g smør
175 g sukker
3 æg
25 g Maizena
180 g mel
1 tsk bagepulver

Fromage:
3 æg
150 g sukker
2½ dl yoghurt naturel
5 blade husblas
½ dl spilkogende vand

Rabarbergelé:
5 dl rabarbersaft
7 blade husblas

Skær rabarberne i småstykker på ca. et par cm. Kog vand og sukker sammen med den flækkede vanillestang. Kom rabarberstykkerne i og kog dem 5-6 min Si saften fra i en si – men gem både rabarber og saft. Rør smør og sukker godt. Rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt maizena og kolde afdryppede rabarber. Bland mel og bagepulver og rør det i med let hånd. Fyld dejen i en bradepande, ca 30 * 36 cm, og bag bunden gylden på næstnederste rille ved 190° i 20-25 min Køl den af.

Fromage: Rør æg og sukker til en let og luftig masse og rør yoghurten i. Udblød husblasen i koldt vand, vrid vandet af og hæld spilkogende vand på. Rør til det er smeltet. Rør husblasen i yoghurtcremen. Når man begynder at kunne se spor efterskeen i fromagen, bredes den ud over den kolde rabarberbund. Stil den koldt. Udblød den anden portion husblas i koldt vand. Varm rabarbersaften op og kom husblasen i. Rør til den er smeltet. Køl af. Lige før den stivner, hældes geleen over kagen. Skær kagen i passende stykker. Pynt med lidt hakket gelé, som kan skæres af ved kanterne, samt en lille kvist citronmelisse.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.