Kategorier

Provencalsk klipfiskemos

Fisk 4 personer

800 g klipfisk
3/4 dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 stk citronskal – usprøjtet
Saften af en citron
1/4 l fløde
Friskkværnet peber

Udvand klipfisken i et døgn. Skift vand flere gange: Læg fisken i en kasserolle, dækket med vand. Bring i kog og tag så gryden af varmen. Lad fisken trække i ti minutter. Lad den så dryppe af og pluk den i småstykker. Fjern alle ben, men lad skindet følge med, det giver smag. Fiskestykkerne og olien kommes i en skål, som sættes i et varmt vandbad i en halv snes minutter. Fisken bearbejdes konstant med en træspatel eller blender til en lind masse. Knus hvidløgene over og riv citronskallen i. Rør grundigt. Tag skålen op. Drys peber over. Servér med baguette/flüte og en kraftig vin – rød/rosé/hvid.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.