Fisk 4 personer
1250 g makrel
10 peberkorn
½ løg
1½ spsk eddike
1 laurbærblad
2 dl fløde
1 dl cremefraiche
2 spsk friskreven peberrod
1 spsk citronsaft
2 tsk farin – evt.
Rens fisken og skyl den i rigeligt koldt vand. Dup den tør og skær den i passende stykker. Bring 1 liter vand i kog med eddike, peberkorn, salt, laurbærblad og løgskiver – evt. farin. Kog fiskehovederne. Tag dem så op og skum suppen. Læg fiskestykkerne i suppen og kog op. Lad dem småkoge i 8 – 10 minutter. Sæt gryden til afkøling. Fiskestykkerne op, når de er kolde og lad dem dryppe af. Pisk fløden og bland cremefraichen i. Riv peberroden fint og bland den med. Smag til med surt-sødt. Lad saucen trække i køleskabet. Servér med kogte kartofler.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 25-03-1996.