Kategorier

Provencalsk appelsintærte

200 g hvedemel
100 g smør
Salt
4 appelsiner
250 g abrikosmarmelade
50 g sukker
2 æggehvider

Si melet med en anelse salt. Tilsæt smørret i bidder og ælt med fingrene – håndvarmen er tit for meget. Tilføj så meget koldt vand at dejen kan rulles ud. Læg den i film eller alufolie og lad den hvile et kvarters tid i køleskabet. Skræl appelsinerne, pil dem grundigt for hvidt frugtkød og skær dem i ganske tynde skiver. Rul dejen ud og beklæd den smurte tærteform med den. Tryk den godt op i siderne. Opvarm abrikos-marmeladen i en kasserolle og pensl tærten med den. Læg appelsin-skiverne pænt ovenpå … la tagsten. Fordel resten af marmeladen over og bag tærten i en forvarmet ovn ved 220° i tyve – femogtyve minutter til randen er brun.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.