Til 4 personer
200 g hvedemel
100 g smør
15 g sukker
1 knivsspids salt
Fyld:
4 mellemstore æbler
3 dl mælk
4 æg
100 g sukker
1 stang vanillie
Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og tryk sammen med fingrene til dejen klumper – varme hænder bliver leet for meget for den. Tilføj salt og sukker. Tilsæt op til 2 dl vand, lidt ad gangen, til konsistensen tillader udrulning. Dejen kan godt holde sig fugtig. Smelt smørret ved lav varme. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver. Svits dem let i smørret til de er bløde – fem minutter. Bres tærtedejen ud i formen og tryk den op langs siderne. Fordel æblerne ovenpå. Varm mælken op til kogepunktet. Pisk æggene med sukkeret og kom mælken i. Kløv vanilliestænglen og kom den i. Hæld blandingen ud over tærten, til den står op langs randen og bag i den forvarmede on ved 180° i ca. Fyrre minutter.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.