Til 4 personer
200 g hvedemel
150 g smør
15 g sukker
1 knivspids salt
Fyld:
850 g abrikoser – 2 dåser
100 g flormelis
1½ dl abrikosmarmelade
Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og ælt det ind i melet med fingrene – hændernes varme er tit for meget. Tilføj sukkeret. Når dejen kan rulles ud, er den klar. Den kan godt sættes i køleskabet, men skal så svøbes i folie fro at holde sig fugtig. Bred dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op langs randen. Prik i overfladen med en gaffel og drys en smule flormelis over. Anbring abrikoserne med ydersiden opad – er de henkogte, så hæld lidt af lagen ved. Drys evt. med flormelis. Sæt tærten i en forvarmet ovn og bag en halv times tid ved ca. 175°. Når tærten er ved at være bagt, smeltes abrikosmarmeladen i en kasserolle. Straks når tærten er ude af ovnen glaseres den med marmeladen. Lige lækker kold, som varm.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.