Kategorier

Porregratin

75 gram hvedemel
4 dl mælk
25 g smør
4 æggeblommer
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 æggehvider

3 porrer, skåret i tynde ringe

Kom mel og lidt mælk i en tykbundet gryde. Rør det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smørret og bring det i kog under piskning.
Kog blandingen godt igennem.
Tag gryden af varmen og køl dejen lidt af. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber og porreringe.
Pisk hviderne meget stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt souffléform (ca. 2 liter) og bag den i ovnen ca. 55 min. ved 175º
Porrerne kan evt. erstattes af 400 g rå blomkålsbuketter.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>