2 snese små drueagurker
2 håndfuld salt
ca. 2 l eddike
Atamon til skylning af glas
Lagen:
2½ l eddike
1 1/4 kg sukker
1 brev blandede syltekrydderier
ca. 300 g små chalotteløg
Krondild/ dildskærme
5 tsk Atamon
Agurkerne skrubbes og skylles. Prikkes derpå med en gaffel og drysses med salt. Kom vand på, så det lige dækker. Efter et døgn tages de op. Skylles i koldt vand og tørres i et klæde. de 2 l eddike koges op og hældes over. Dette trækker i endnu 1 døgn. Derefter hældes eddiken fra, gives et opkog og hældes igen over agurkerne. Trækker nu i 12 timer. Derefter hældes eddiken ud.
Lagen: Eddike og sukker koges med syltekrydderierne, krondild/ dildskærme og de små pillede chalotteløg i 5 min. Herefter tages gryden af ilden, og Atamon tilsættes. Lagen kommes over agurkerne som er kommet i Atamonskyllede glas, der straks bindes til.