Mexicansk, meats 8 personer
225 g hakket oksekød
225 g hakket svinekød
1 spsk malteddike
1/4 tsk salt
1 nip friskkværnet sort peber
1 nip sukker
2 spsk olie
1 finthakket løg
1 finthakket hvidløgsfed
1 hakket grønt peber
2 finhakkede grønne chilipebre
1 hønsebouillonterning
1 kogt kartoffel i terninger
18 pimentofyldte oliven
2 spsk mandelflager
2 spsk rosiner
3 spsk koncentreret tomatpuré
3 dl vand
Bland kødet, og tilsæt malteddike, salt, peber og sukker. Varm olien på en pande og sautér løg, hvidløg, peberfrugt og chilipebre. Kom kødet ved og svits i 10 – 15 min under jævnlig omrøring. Hæld overskydende olie fra. Tilsæt øvrige ingredienser og lad alt snurre for svag varme i ca 15 min til blandingen begynder at virke tør.