Kategorier

Chiligryde med rissalat

3 dl grønsagsbouillon
2 dl løse ris (til rissalat)

2 grofthakkede løg
2 fed hakket hvidløg
25 g smør
500 g hakket oksekød
1 frisk chilipeber
1 ds. bønner i chilisauce (ca. 500 g)
1 dl vand
1 spsk sød chilisauce
1 tsk groft salt.

1½ dl creme fraiche 18%
1 fed knust hvidløg
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber.

1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 dl friskkværnet persille.

Bring bouillonen i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risene trække i 12 min. Lad dem køle af.
Svits løg og hvidløg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt kødet og svits det med, til det smuldrer og har skiftet farve. Flæk chilipeberen på langs, og fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (2 tsk i alt) og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser. Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Rør creme fraiche sammen med hvidløg, salt og peber og smag dressingen til.
Bland de afkølede ris med peberfrugter og persille og anret dem i en salatskål. Server dressingen til.
Tip: Chiligryden kan serveres med taco-skaller.

Opskriften er indsendt af Mia.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>