2 personer
250 g magert hakket svinekød (max. 10% fedt)
1 løg
1 fed hvidløg
½ spsk olie
½ dl tomatpure
2 tsk kryddermix (fx taco)
evt. 1 lille moden mango
salt
peber
6 tacoskaller
Tomatrelish:
3-4 tomater (250 g)
1 lille løg (evt. salatløg)
200 g majskerner
Dressing:
1 tsk appelsinskal
1 spsk vineddike
1 spsk appelsinsaft
1½ spsk olie
salt
peber
Tilbehør:
peberfrugt
bønnespirer
evt. 1 spsk reven ost
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Skær et låg af tomaterne. Pres dem fri for kerner og skær tomatkødet i små terninger. Pil og hak løget. Bland tomater, løg og majskerner. Riv appelsinskallen og bland alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt og peber. Hæld den over grøntsagerne og bland det godt.
Hak løg og hvidløg fint. Kom olien på en pande og varm den godt op. Svits løg og kød ved god varme under jævnlig omrøring. Tilsæt tomatpure, kryddermix, evt. mangostrimler, salt og peber og lad det småstege i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber. Kom kødfyldet i tacoskallerne og pynt med strimler af peberfrugt, bønnespirer samt eventuelt lidt reven ost. Hæld væden fra tomatrelishen og server den til.
Kilde: Jan Heidelbach Jensen