Kategorier

Pastasalat med blæksprutter og urter

Salat, Pasta – Personer: 4

200 g pasta conchiglie
200 g blæksprutte (10 armet) frisk el. frosen
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1/3 dl tør hvidvin
200 g gulerødder
100 g squash
bredbladet persille
salt og peber

Dressing:
3/8 dl hvidvinvinaigre
evt. lidt hvidvin
13/16 dl jomfruolivenolie
salt og peber

Pastaen koges al dente, og skylles i koldt vand. Hvis blæksprutten er frisk skæres arme og hinder af, og den vendes som en strømpe. Skær blæksprutten i 1 cm tykke ringe. Suter skiverne i nogle min. i olie. Tilsæt presset hvidløg og efter 1 minuts forløb hvidvin og lidt salt. Lad det hele koge igennem i nogle min. Lad det køle hurtigt af. Tilsæt de julienneskåret urter og det meste af den grofthakkede persille. Ingredienserne til dressingen røres sammen og tilsættes blandingen, indtil konsistensen er passende. Juster smagen med lidt vand. Smages til med salt og peber.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>