Kategorier

Pastaruller med laksefyld

Hovedretter, Pasta, Fisk, Gæstemad, Div. urter – Personer: 4

Pastadej:
200 g Mel
2 Æg
2 spsk Olie
Salt
Bechalmelsauce:
40 g Smør
40 g Mel
7 dl Mælk – cirka
Salt og peber
½ Citron

Fyld:
400 g Laksefilet
½ Citron
1 Fennikel
1 fed presset Hvidløg
150 g Cremefraiche 38%
2 spsk Mozzarella-ost
1 bakke frisk Basilikum
40 g Smør

Cannelloni ripieni di salmone: Tilbered en pastadej af mel, æg, olie og salt. Til saucen smeltes smørret. Melet røres i og bages af under omrøring et par min. Bring mælken i kog og tilsæt den lidt efter lidt under omrøring. Saucen må ikke blive for tyk. Lad den koge ved svag varme i 10 min. Rør i den af og til. Smag til med salt, peber og citronsaft. Til fyldet skæres laksen i strimler og stænkes med citronsaft. Fennikelknolden skæres i fine strimler og sauteres sammen med hvidløget i smør i 10 min. Cremefraiche og ost røres i. Smag til med salt og peber. Tag gryden fra varmen og tilsæt den strimlede laks og klippede basilikumblade. Bred lidt af saucen ud i bunden af et smurt ovnfast fad. Rul pastadejen tyndt ud og skær den i ca. 15×10 cm store firkanter. Læg laksefyldet i en stribe på hver firkant og rul sammen på den lange led. Læg rullerne side om side ovenpå saucen i fadet. Hæld resten af saucen over og sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 30 min.

Kilde: Stine Hansen, 20 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.