Kategorier

Pasta med sauce som i Bologna

Pasta, middagsret 4 personer

400 g pasta
300 g hakket oksekød
50 g stribet flæsk
100 g smør
1 stængel blegselleri
1 løg
1 gulerod
300 g solmodne tomater
1 kop tør rødvin
1 kop bouillon
Lidt mælk
Reven Parmesan
Salt – friskkværnet peber

Hak blegsellerien, løget og guleroden med flæsket og bland oksekødet i. Skold tomaterne – flå og purér dem. Smelt forsigtigt smørret i en gryde og svits kødmassen til den har taget farve. Hæld rødvinen ved og hæv varmen for at dampe kødet ind. Rør grundigt imens. Tilsæt halvdelen af bouillonen. Rør videre og hæld lidt efter lidt resten i. Når bouillonen er fordampet, tilsættes tomaterne og så megen mælk, at kødet akkurart er dækket. Saucen skal have lov at småkoge i en tre timers tid. Bliver den for tyk, tyndes den op med lidt mælk eller bouillon. Ved serveringen fordeles den tykke kødsovs i klatter over pastaen og drysses med Parmesan.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.