6 personer
¾ dl mælk
45 g havregryn
1 æg
30 g finthakkede mandler
15 g hvedemel
15 Atwel eller 30 g sukker
½ tsk bagepulver
evt. sødemiddel svarende til 20 g sukker, afhængig af, hvor søde pærerne er
2-3 pærer (ca. 300 g)
Lun mælken og hæld den over havregrynene. Lad dem trække i 30 min.
Ægget piseks og Atwel eller sukker sigtes i æggemassen under piskning.
De udblødte havregryn røres i æggemassen. Hvedemel, bagepulver og de hakkede mandler blandes og tilsættes sammen med sødemiddel.
Pærerne skrælles og skæres i både. En springform eller tærteform (20-22 cm i diameter) smøres og pærestykkerne fordeles i formen. Dejen fordeles over pærerne. Tærten bages i en 180 grader varm ovn i ca. 30 min.
Kilde: Diabetesmad til hverdag og fest