Kategorier

Portugisisk torskeret

¾ kg torskefilet
Salt og peber
1 fed hvidløg
75 g smør
1 dl hvidvin
2 dl creme fraiche
2 tykke skiver franskbrød uden skorpe
reven skal af ¼ appelsin
10 små kartofler
persille

Drys torskefileterne med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad, der er smurt med 1 spsk. smør. Drys knust hvidløg på, hæld hvidvin ved og bred creme fraiche ud over fisken. Dæk med folie og sæt fadet i ovnen ved 180 g. til fisken er mør, men stadig fast.
Kog små skrællede kartofler i let saltet vand. Smelt ca. 50 g. smør i en gryde og tilsæt smuldret franskbrød, reven citron- og appelsinskal, og lidt salt og peber.
Læg blandingen over fiske stykkerne lige før serveringen, og læg de små kartofler ved, drysset med hakket persille.
Serveres i fadet direkte fra ovnen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.