Kategorier

Honning- og sesamglaseret kalkunbryst med cremet orangesauce

6 personer

1 kalkunbryst på ca. 1 kg
15 g margarine
1 tsk salt
peber
2 dl hvidvin
1 dl hønsebouillon

Honningglasering:
½ dl honning
½ dl soyasauce
1 fed presset hvidløg
2 spsk sesamfrø

Orangesauce:
2 skalotteløg
1 spsk olie
1 tsk hakket rød chili
siet sky og hvidvin indtil der er 2 dl væske
juice af 2 appelsiner, 2 dl
2 dl creme fraiche 38 %
½ tsk salt
smages evt. til med appelsinskal

Tilbehør:
250 g sukkerærter
2 røde peberfrugter svitses i 1 spsk olie
360 g jasminris, der kommes i en lille smurt skål, der vendes ud på tallerkenen.

Kalkunbrystet brunes på alle sider i margarine. Stegen krydres og lægges i et ildfast fad. Vin og bouillon hældes ved og formen stilles midt i en 160 grader varm ovn. Kalkunbrystet steges ca. 1 time. Skyen hældes fra og sies. Glaseringen røres sammen og stegen pensles. Glaseres ved 225 grader i ca. 10 minutter. Stegen pensles undervejs og al glaseringen bruges. Når der mangler 5 minutter af stegetiden drysses kalkunbrystet med sesamfrø. Stegen hviler 15 minutter. Skalotteløg hakkes og steges klare i olie. Chili, sky, hvidvin og appelsinjuice tilsættes. Saucen simrer ca. 10 minutter. Creme fraiche røres i og saucen koger yderligere 5 minutter. Smages til med salt. Kalkunbrystet skæres i tynde skiver og overhældes med honningglasering fra bunden af den ildfaste form.

Minder om denne opskrift:

1 comment to Honning- og sesamglaseret kalkunbryst med cremet orangesauce