Der anvendes :
400 gram blød nougat
200 gram mørk chokolade
½ stang vanille
2 stænger kanel
50 gram honning
3 dl. piskefløde
150 gram blødt usaltet smør
Fremgangsmåde :
1 : Hak nougat og chokolade fint. Bring fløden i kog med vanille, kanel og honning. Lad det småkoge i 2 minutter. Tag det fra blusset og lad det trække under låg i to timer.
2 : Skrab vanillekornene ud og ned i fløden – smid stangen væk. Bring igen fløden i kog, hæld den igennem en sigte over den hakkede nougat og chokolade – under omrøring. Rør smørret i når massen er ca. 40 grader varm.
3 : Hæld massen i en form beklædt med film og stil det hele køligt til næste dag. Rul massen til kugler, og vend dem i kakao, eller smør massen ud på udrullet marcipan, rul en roulade og pensl den med smeltet chokolade.