Kategorier

Nem krydderkage med hvidtøl

400 g Hvedemel
2 ts Stødt nellike
1 ts Natron
½ ts Stødt muskat
1 spsk Stødt kanel
1 Flaske sødt hvidtøl
2 ts Stødt ingefær
400 g Mørk farin

Tips: Kagen kan fryses – hvis det da er nødvendigt, for den kan holde sig frisk længe i en tætsluttende dåse eller kraftig plasticpose. Hvis man ønsker dobbelt portion af krydderkagen, passer dem som regel til den store bradepande til ovnen. Pensl en lille bradepande med smør og drys den indvendigt med fintsigtet rasp. Bland melet med natron og krydderier. Rør halvdelen af øllet i, og pisk det til en klumtfri jævning (nemmest med el-håndpisker). Tilsæt resten af øller, og rør til sidst farinen i. Hæld dejen i den smurte bradepande og bag den midt i ovnen ved 170°, til kagen er gennembagt, 50-60 minutter. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle 5 minutter i bradepanden. Løsn den langs kanten og vend den ud på en bagerist til afkøling. Ved servering skæres kagen i skiver, og smøres evt.med smør.

Kilde: Lotte Haveman, “Bogen om kager”.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>