Kategorier

Honningkage

75 g smør
60 g brun farin
150 g honning
1 æg
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeranskal
1 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt nelliker
300 g mel
1½ dl kærnemælk

Fyld:
abrikosmos
 
Smelt fedtstof, honning og farin sammen i en gryde. Lad det svale lidt og pisk så ægget i. Bland pomerans, sukat, natron og krydderier i melet. Rør det i dejen skiftevis med kærnemælk. Kom dejen i en velsmurt lille bradepande. Bag kagen ved 150 grader i 50 minutter. Flæk den evt. og læg den sammen med abrikosmos. Denne honningkage er bedst efter et par dages forløb – pak den i folie, eller kom den på dåse.

TIPS: Bruger du hele æg, bliver kagerne mere tætte og fugtige. Piskes æggehviderne, bliver de lettere. Formens størrelse er vitig for bagetiden. Bruger de en større eller mindre form end den der er angivet, må bagetiden afpasses herefter. Bage tiden ændres også, hvis bageteperaturen hæves eller sænkes. Vær opmærksom på, at det er meget sjældent, at en ovn varmer til den temperatur den er indstillet på. Brug derfor altid “strikkepindmetoden”, når der bages formkager. Stik en strikkepind midt i kagen, hænger der ingen dej ved pinden, er kagen færdigbagt.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.