Kategorier

Krydret nakkekam

6 personer

1 nakkekam med svær på ca. 1½ kg
Salt
Peber
2-3 laurbærblade
1 bdt. hakket persille
2-3 spsk. hakket dild
1 lille finthakket løg

Endvidere:
1 delt løg
2-3 skivede gulerødder
3-4 dl. suppe eller bouillon
Jævning

Skær en “lomme” ind i nakkekammen, hvor der naturligt er en deling af kødstykket. Bland persille, purløg, dild og løg og fordel det i lommen. Luk sammen herom og bind omkring nakkekammen med bomuldsgarn. Gnid stegen med salt og peber og læg den i en lille bradepande eller ovnfast fad. Sæt laurbærblade i sværen. Brun stegen ved 225° i 20 min. Dæmp derefter varmen til 175° og hæld samtidig væden ved og kom løg og gulerødder i bradepanden. Lad stegen få endnu 1 time i ovnen. Hæld væden fra fadet og jævn den til sovs. Servér stegen med kogte grønsager og små kogte kartofler samt rabarberkompost og evt. agurkesalat.

Kan fryses, men forringes.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.