Kategorier

Mortens kyllinge wok

Fjerkræ, wok, kød, asiatisk

500 g kyllingebryst
½ pk mini majs
2 blade blegselleri
1 løg
1 fed hvidløg
½ grøn pebberfrugt
1 tsk vin eddike
1 tsk majs mel
1 laurbær blad
Tabasco
salt
pebber
olie

Skær skind og ben fra kyllingen og kog dette i ca. 2½ dl vand. Tilsæt 1 laurbær blad. Skær kyllingen i tynde lange strimler. Skær blegsellieri i små skiver, mini majs i små stykker, løg i tynde halve skiver, pebberfrugt i tynde skiver. Varm wokken og hæld olie i bunden. Pres hvidløget i olien, og tilsæt hurtigt herefter kylling. Lad dette stege til kyllingen har fået nok. Tag kyllingen op af wokken, lad lidt af olien blive tilbage. I mens kyllingen steger laves en sovs af kyllinge suppe (ca. 1½ dl) , kryderier og eddike samt majsmel. Steg alle grøntsagerne i et par minutter for kraftig varme og under konstant omrøring. Når grøntsagerne har fået et par minutter tilsættes kyllingen. Herefter hældes sovsen over retten, og det hele simre i et par minutter, indtil majsmelet har jævnet sovsen lidt.

Serveres med jasmin ris og salat.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.