Kategorier

Mortens all round wok ret

Wok, kød, hovedret

500 g kød (svin okse kalkun etc)
2 gulerødder
2 stilke blegselleri
1 løg
1 fed hvidløg
sukkerærter
annanas (gerne dåse)
bønespirer

Sovs:
½ dl ananas saft (vand)
1/4 dl soya
Tabasco
engelsk sovs
tørret eller frisk ingefær
eddike (rød/hvid/balsamiko)
1 tsk majsmel

Detter er en all-round opskrift. Der kan anvendes mange slags kød, fælles er det dog, at der bør være af en rimelig god (mør) kvalitet. F.eks. som til schnitsel eller engelsk bøf. Grøntsagerne er forslag. Nogle kan udelades eller du kan forsøge med andre.

Lav en sovs af ananas vand, soya, majsmel og de andre krydderier. Hvis du ikke bruger ananas kan du tilsætte vand og brun farin istedet.

Kødet skæres i tynde lange strimler (½ x ½ x 5 cm). Der kommes olie i wokken (helst en med et højt ryge punkt som vinddruekerne, solsikke eller (har jeg hørt men ikke brugt: peanuts olie)). Når olie er meget varmt knuses hvidløget i olie, og kødet tilsættes umiddelbart herefter. Der røres livligt. Alt skal vendes så hurtigt som muligt. Når kødet er stegt og har fået lidt farve, hældes alt kød og evt saft over på en tallerken. Når wokken er tør (lad det blot dampe ind på blusset) hældes lidt mere olie i, og grøntsager steges. Start med de hårdeste som gulerødder og blegselleri. Slut med løg, som ellers får en lidt i denne sammenhæng uheldig “stegt” smag. Kom kødet tilbage og tilsæt ” soya sovsen”. Lad det hele koge i ca. 2 min. (så sovsen tykner).

Server med jasmin ris.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.