Kategorier

Mormors kage

100 g rosiner (knap 2 dl.)
1 dl. madeira eller portvin
50 g mørk chokolade
50 g nødder
250 g smør eller margarine
225 g sukker (godt 2½ dl.)
4 æg
275 g mel (4½ dl.)
1 tsk. bagepulver.

Begynd med fyldet. Udblød rosinerne i madeira eller portvin 1 time. Hak chokolade og nødder. Rør blødt smør eller margarine godt med sukkeret. Rør æggene i et ad gangen, rør godt efter hvert æg. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med rosiner med væde. Kom dejen i en velsmurt sandkageform (1½ liter). Bag kagen ved 175° 1-11/4 time.

Kagen er fryseegnet.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>