Kategorier

Mixed fondue

Fondue – Personer: 4

400 g oksefilet
250 g svine eller skært skinkekød
300 g kalvelever
200 g coctailpølser
250 g champignon

Tartarsauce:
1 hårkogt æggeblomme
1 rå æggeblomme
1 tsk citronsaft
1 knsp. salt
1½ dl solsikkeolie
4 cornichoner eller 1 syltet agurk
1 spsk kapers
3 spsk hakket persille
2 spsk klippet purløg
salt friskkværnet hvid peber
¾ l olie
1 dl cremefraiche 18%

Skær oksekød og svinemørbrad i gullaschstore terninger, ca. 2 cm. Træk hinden af leveren og skær leveren i mundrette terninger. Anret kød, lever og cocktailpølser i skåle. Skær det nederste af svampene. Skyl dem under rindende vand og dup dem tørre. Halver evt. svampene og kom dem i en skål. Mos æggeblommen med en gaffel og rør den med den rå æggeblomme, citronsaft og salt. Tilsæt olien dråbevi, denere i en tynd stråle. Sørg for at olien røres helt ind i ægget. Hak kapers og cornichoner og bland det i saucen sammen med skylle, hakket persille og purløg. Vend cremefraichen i og smag til med salt og peber. Varm olien op i en grude på komfuret. Hæld olien i fonduegryden og sæt den på rechauden. Stik nu efter smag lyst kød, lever, pølser eller svampe på fonduegaflen of steg det i den varme olie. Tilbehøret kan være creame fraiche med tomat, roquefortcreme, peberfrugtsalat med spire, flütes og rødvin.

Kilde: Christian Phillip, 01 Oct 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.