Kategorier

Mexikanske majs-pandekager, Enchilladas

4 portioner

3 dl vand
125 g majsmel (groft anbefales)
25 g smør
25 g gær
½ dl lunkelt vand
1½ tsk salt
1/3 tsk peber

Vandet bringes i kog. Majsmelet drysses i, rør rundt til det er en stiv grød. Rør smørret i og stil det hen til det er lunkent. Udrør gæren i den ½ dl. vand. Tilsættes grøden og æltes meget grundigt. Tilsæt hvedemel til dejen holder op med at klæbe. Stilles til hævning gerne 3 – 4 timer. Slå dejen ned og rul den ud til en gammel l – krones tykkelse. Stik ud i cirkler ved at ridse rundt om en stor desserttallerken. Lægges på panden i meget varm olivenolie og bages gylden på begge sider. Pandekagerne kan evt. fyldes med lidt af hvert.

Kilde: Poul Holt: Grøn Gastronomi.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.