Kategorier

Grundopskrift: Pizza-dej

Hovedret, Basis, Italiensk – Personer: 2

300 g hvedemel
25 g gær
1½ tsk salt
3 spsk oliven olie
1½ dl koldt vand

Smuldr gæren i en skål, drys salt over, lad det stå et par min. til det væsker, og rør så gæren ud. Tilsæt vand, olie og mel og ælt til dejen er blød og smidig. Juster evt. dejens konsistens med lidt mere mel. Dejen må IKKE være for fast. Dejen dækkes nu med et hårdt opvredet viskestykke, og skal nu stå køligt/koldt og hæve helst ikke under 8 timer, og et døgn er helt fint. Laver man dejen aftenen før den skal bruges, er det fint at sætte den i køleskabet og så tage den ud først på eftermiddagen, så den kan nå at blive tempereret. Den lange hævetid er med til at gøre bunden ekstra lækker. Rul dejen ud og kom fyldet på.

Bages ca. 10-15. min. ved 250-300 gr. (bare sæt ovnen på max. varme)

Kilde: Hans Logeskov, 20 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.