Kategorier

Mexicanske hakkebøffer

Kødretter 4 personer

600 g hakket oksekød
250 g spæk
2 hvidløg
1 løg
1 æg
1 knivspids timian
1 tsk chili
1 spsk maizenamel
50 g smør
Persille – salt

Saucen:
2 spsk olivenolie
2 løg
500 g solmodne tomater
1 rød peberfrugt
3 dl bouillon
1 suppevisk
Safran
Tomatpuré
Persille – salt – frisk -
Kværnet peber

Farsen røres grundigt af hakkekødet, spækket, de hakkede løg og hvidløg, ægget, krydderierne, den hakkede persille og maizenaen. Form farsen til otte bøffer, som smørsteges på begge sider i seks – otte minutter og derpå stilles varmt. Hak løggene. Skær peberfrugten i ringe og gem otte til pynt, resten hakkes i småtern. Skær tomaterne i kvarter. Svist løg og peberfrugt i olie. Tilsæt tomaterne og lad det snurre i en halv snes minutter. Tilsæt bouillon, suppevisk, safran, salt og peber. Småkog i endnu en halv snes minutter og si så saucen og smag til. Anret bøfferne med en peberring og tomatpuré på toppen og hæld saucen ved. Giv løse ris eller kartoffelmos til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.