Kategorier

Matter Pilau – Ris med ærter

4 personer

Forberedelse: 1 time

Tilberedning: ½ time

4¼ dl basmatiris
3 spsk olie
4 hele nelliker
2½ cm hel kanel
1 tsk hele spidskommensfrø
1 lille løg, finskåret
2 hele grønne kardemommebælge
150 til 175 g friske eller helt optøede ærter
1 tsk salt
5¾ dl vand

Pynt:
1 løg skæres i ringe
2 spsk cashewnødder
2 spsk olie

Rens risen omhyggeligt, skyl den i adskillige hold vand og hæld vandet fra. Nu lægges risen i en skål med 1 liter vand og trækker i 1/2 time. Derefter kommes den i et dørslag eller sigte og drypper af i mindst 20 minutter. Opvarm olien i en svær gryde på middel blus. Når olien er helt varm, kommes nelliker, kardemomme, kanel og spidskommensfrø i. Steg krydderierne i olien under omrøring i 5 sekunder. Pas på de ikke brænder på! Nu kommes de fintskårne løg i. De steges under omrøring, til de får en lille brun rand. Tilsæt nu ærter, ris og salt. Det hele sautéres under omrøring i 3 til 4 minutter, eller til al ris og ærter har fået en tynd oliehinde. Kom 5 ¾ dl vand i og bring i kog. Læg et tætsluttende låg over, eventuelt forseglet med folie mellem låg og gryde, for at dampen ikke skal undslippe fra gryden. Kom de 2 spiseskefulde olie i en stegepande og steg løgringene, til de bliver gyldenbrune. Fjern dem så med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenpapir. Kom nu cashewnødderne i den resterende olie og steg dem, til de er lysebrune. Tag dem så op af olien med en hulske og stil dem til side. Skru blusset ned til meget lavt og lad risen koge i 20 minutter. Sluk derefter og lad gryden stå i 5 minutter uden at løfte på låget. Åbn så, og rør varsomt i risen inden serveringen. Pynt til sidst med de brunede løgringe og cashewnødderne.

Servering: Denne risret er mildt krydret og kan kombineres med næsten alle kød og fiskeretter.

Kilde: Charlotte Kirsheiner

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.