Kategorier

Malayisk pastaret (Laksa)

Pasta, middagsret 4 personer
 
4 spsk kokosmel
350 g pillede dybhavsrejer
½ citron ( eller et par stilke Lemon grass)
2 fed hvidløg
12 mandler
1 terning rejepasta
3 tørrede chilier
3 tsk stødt gurkemeje
1 mellemstort løg
5 spsk vegetabilsk olie
250 g friske bønnespirer
½ agurk
350 g vermicelli pasta
Forårsløg eller friske løgtoppe

Hæld en kop kogende vand over kokosmelet og lad det trække tyve minutter før væden presses gennem en si. Pil rejerne og kog skjoldene i nogle minutter. Si suppen fra. Kom de pillede hvidløgsfed, gurkemeje, rejepastaen, det hakkede løg, chilierne – uden frø! – og citronsaften eller Lemon grass’et i blenderen og bland til en fin pasta. Varm olien og kom pastaen i. Rør til den aromatiske duft breder sig. Hæld et par kopper af rejesuppen ved. Kog op og rør imens. Sænk varmen til simring. Rør videre, mens rejer, bønnespirer og agurketern kommes ved. To-tre minutter er nok. Den kogte pasta anrettes på tallerkner. Hæld saucen over og drys med hakket forårsløg eller løgtoppe.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>