Påskemad 6 – 8 personer
100 g spæk
1½ dl whisky
2 kg tyksteg
3 gulerødder
1 bouquet garni
5 dl rødvin
muskatnød
salt
peber
75 g smør
1 spsk hvedemel
Skær spækket i tynde strimler, der marineres i whisky i en time. Spæk stegen med en spækkenål og læg den i en stor skål. Skrab gulerødderne, skær dem i skiver, der lægges over stegen. Tilsæt bouquet garni, drys med salt og peber og riv lidt muskatnød over. Hæld whisky og rødvin over. Læg låg på og lad stegen stå natten over. Næste dag tørres stegen af med køkkenrulle; gem marinaden. Smelt 50 g smør i en tykbundet gryde. Brun stegen på alle sider. Hæld marinaden over og bring den i kog. Lad stegen simre under låg i 2 timer, til den er mør. Hold den varm. Si marinaden. Smelt resten af smørret i gryden og rør melet i. Spæd med marinaden og pisk, til saucen er jævn, men ret tynd. Smag den til. Giv kogte kartofler til og grønne syltede blommer.
Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing. Lademanns lommekogebøger