12 personer
1 letrøget, udbenet skinke, 3-4 kg
2½ dl orangejuice
150 g farin
2 tsk sennepspulver
¼ tsk stødt nelliker
muskatnød
½ tsk stødt ingefær
2 spsk rom
hele nelliker
75 g rosiner
1 spsk citronsaft
1 spsk maizenamel
salt
peber
Skinken skal bestilles hos slagteren. Spørg ham, om den skal koges før den steges i ovnen. Det afhænger af, hvor saltet den er (25 minutter – 1 time). Tag skinken op og skær sværen af. Stik den overalt med en gaffel og læg den i et dybt fad. Rør orangejuice, farin, sennepspulver og krydderier sammen i en kasserolle. Bring det kog og rør, til sukkeret er smeltet. Tilsæt rommen og hæld marinaden over skinken. Lad den trække i 4 timer. Vend den af og til. Rids fedtlaget i diamantmønster nog stik hele nellikern i hvert kryds. Læg skinken i bradepanden og steg den i en varm ovn ved 160 grader i 1 time. Sæt varmen op til 220 grader og lad skinken stege endnu 30 minutter. Den skal pensles ofte med marinaden. Læg skinken på et varmt fad. Spæd evt. pandeskyen med lidt bouillon. Rør maizenamelet ud i lidt citronsaft og jævn saucen. Den skal være ret tynd. Kom rosiner i og lad det kog 5 minutter. Smag saucen til.
Skinken serveres varm med kartofler og kogt rosenkål eller kold æble- zucchini salat og flutes.