Kategorier

Marcipanlagkage med ananas

Cakes, lagkager 12 personer

Bunde:
4 æg
2 dl sukker
1 dl kartoffelmel
1 dl mel
½ tsk bagepulver

Fyld:
3 dl piskefløde
2 spsk kakaomælkspulver
1 dåse ananas i terninger eller ananasmos

Pynt:
200 g råmarcipanmasse
50 g flormelis
100 g overtrækschokolade
1 tsk rød frugtfarve
1 tsk grøn frugtfarve

Bunde: Del æggene og pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt æggeblommer og sukker under konstant piskning. Bland de to slags mel og bagepulver og bland det forsigtigt med æggemassen. Kom dejen i en velsmurt, raspet eller melet springform og bag kagen 30-40 min ved 175°. Prøv med en strikkepind, om kagen er færdig – hænger der ingen dej ved, er den færdigbagt. Lad kagen afkøle.

Fyld og sammenlægning: Pisk fløden til skum og tilsæt kakaomælkspulver. Del den kolde kagebund i 3 bunde. Hæld saften fra ananas, læg halvdelen af ananasstykkerne eller- mosen og 1/3 af chokoladeflødeskummet på. Læg den sidste bund over og smør resten af chokoladeflødeskummet ud over kagen.

Pynt: Ælt marcipanen med flormelis. Rul marcipanen ud og skær et rundt låg, som svarer til lagkagens diameter, samt et langt bånd til lagkagens sider. Læg marcipanen på kagen. Farv marcipanrester med rød og grøn frugtfarve. Form den røde del til roser, lav blade af den grønne del. Smelt chokoladen og overtræk hele kagen. Læg marcipanpynten på, inden chokoladen er størknet.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.