Kategorier

Appelsinkage

10 stk.

Denne kage vandt 1. præmie i en kagekonkurrence mellem 40 bagere fra Østjylland 1996.

Sandkagemasse:
100 g mel
100 g sukker
100 g smør
2 æg

Mazarinmasse:
120 g kransekagemasse
90 g sukker
90 g smør
2 æg

Sarah Bernhard:
¼ liter piskefløde
75 g hvid chokolade
15 g appelsinsmag eller ¼ dl konc. Fun appelsinsaftevand
10 g glykose

Marcipan:
250 g kransekagemasse
250 g flormelis
80 g glykose
rød og gul frugtfarve
overtrækschokolade

Sandkagemasse: Det er bedst at røre kagen med en håndmixer. Rør blødgjort smør med sukker til det er hvidt og skummende. Tilsæt et æg af gangen. Rør melet i dejen.

Mazarinmasse: Brug også her håndmixer. Rør masse og sukker godt sammen. Kom halvdelen af smørret i og rør det ud. Tilsæt et æg af gangen. Pas på ikke at røre for meget.

Sarah Bernhard: Bring fløden i kog. Tilsæt chokoladen under omrøring. Tilsæt appelsinsmag eller koncentreret saftevand. Sættes på køl ca. et døgn.

Marcipan: Alle ingredienser til marcipanen kommes i en skål og røres godt sammen, så det er helt samlet.

Såden laves appelsinkagen: Bland sandkagemasse og mazarinmasse sammen og kom det i en form (30×30) med bagepapir i bunden. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 160 grader i 15-20 minutter. Når bunden er kold, laver man 10 runde bunde 6 centimeter i diameter 5 bunde 5 centimeter i diameter. De 5 stk. flækkes med en kniv og bruges til låg. Pisk Sarah Bernhard’en stiv og sprøjt den på bundene. Stilles på frost, til den er god fast. Kom derefter lågene på. Rul marcipanen ud i 2 millimeters tykkelse (husk godt med hvede- eller flormelis på bordet, så marcipanen vil slippe) og udstik 10 cirkler af 10 centimeter i diameter. Kagerne overtrækkes med den orange marcipan. Dyppes med chokolade i bunden og pyntes efter smag. Kagerne skal stå på køl indtil serveringen.

NB: Man kan hos nogle bagere købe udrullet marcipan.

Kilde: Henrik Hagelkvist

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.