Kategorier

Mandelflarn med appelsin

Antal: ca. 20 flarn

100 g mandler
1 ½ dl flormelis
3 spsk mel
2 ½ spsk appelsinsaft
reven skal af ½ appelsin
75 g smør

Smut og hak mandlerne. Bland mandler, flormelis og mel i en skål. Tilsæt appelsinsaft og reven skal. Smelt fedtstoffet og lad det køle. Bland fedtstoffet i dejen. Rør til det er ordentligt blandet. Dæk skålen med plastfolie og lad det stå koldt i 2 timer. Kom små klatter ad dejen på en plade, der er beklædt med pagepapir. Bred dejen lidt ud. Bag flarnerne ved 175 grader i ca 10 min på midterste rille. Lad flarnerne køle noget, inden du forsigtigt løfter dem af med f.eks. en stegespade. Bøj evt. kagerne over en rund stok. Lad derefter flarnerne blive stive, inden du rører ved dem. Servér dem nybagte, så de ikke mister deres sprødhed.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.