8 personer
4 makreller á ca. 300 g
4 fed hvidløg
2 dl hvidvinseddike
5 dl vand
1 citron uden skræl og hinde
2 rødløg
3 gulerødder
15 g salt
16 hvide peberkorn
1 stjerneanis
1 suppevisk
10 g Darjeeling te
Makrellerne renses i koldt rindende vand, duppes tørre, befries for hoveder og ben, deles i fileter og lægges i et dybt fad lagvis med 1 citron, skåret i tynde skiver.
Løg og gulerødder ordnes og skæres i tynde skiver sammen med hvidløget, kommes i en gryde med anis, peberkorn og salt, bringes i kog og koger 10 minutter. Hvidvinseddiken kommes i, lagen bringes igen i kog. Darjeelingen kommes i en tesi og trækker så 6 minutter i lagen. Tages så op. Sæt dem i ovnen ved 150 grader i 5 – 15 minutter, alt afhængig af makrellens størrelse.
Den kogende lage hældes over makrellerne, så de dækkes helt. Lad retten trække på køkkenbordet et par timer. Stil så i køleskabet nogle timer, helst til næste dag.
Servering: De te-marinerede makrelfileter serveres som forretter eller til frokost, gerne med lidt indkogt, afkølet lage vendt i pisket fløde og lidt hakket krydderurt.
Kilde: Meyers Køkken