Kategorier

Mælkechokoladetrøfler med citron, kardemomme og blå Ålborg

375 g mælkechokolade, ca. 40% kakao
2 dl fløde
0,5 dl blå Ålborg
65 g smør
4 stk kardemomme, knust
50 g sukker
saft af en halv citron
skal af 1 citron

Hak chokoladen fint. Varm sukker, citronsaft – og skal op til sukkeret smelter. Hæld fløden i, sammen med knust kardemomme, kog op og sigt så blandingen langsomt over chokoladen, mens der røres i chokoladen (Vil den varme væske ikke helt opløse chokoladen kan omrøringen færdiggøres over vandbad). Når blandingen er ca. 40 grader varm tilsættes Blå Ålborg og smørret og der røres til blandingen er helt homogen. Trøffelmassen hældes i en firkantet form beklædt med film. Stilles ved stuetemperatur til massen sætter sig. Skæres i passende stykker, der vendes i kakao, eller henstår endnu et døgn for at blive overtrukket med smeltet chokolade og derefter vendt i kakao.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.