Kategorier

KNAS MED CHOKOLADE, HONNING OG MANDLER

Der anvendes :
Skallen af ½ appelsin, fintrevet
Skallen af ½ citron, fintrevet
340 gram finthakket mørk chokolade
450 gram mandelflager
170 gram usaltet smør
340 gram lyst rørsukker, evt. almindelig sukker
1 dl vand
6 cl mørk rom
6 cl flydende lavendelhonning

Fremgangsmåde :
1 : Forvarm ovnen til 180 grader. Rist halvdelen af mandelflagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold øje med dem, de skal kun lige være gyldne. Tag dem fra varmen log lad dem køle af indtil de skal bruges.

2 : Karamel : Riv citrusskallerne fint og hak chokoladen fint. Kom smør i en sauterpande og smelt det over svag varme, det må ikke simre eller tage farve. Når smørret er smeltet, tilsættes sukker, vand, rom og honning. Skru op for varmen og rør i blandingen til det når en temperatur på 104 grader. Tilsæt derefter den anden halvdel af mandelflagerne og rør i blandingen til den er 107 grader varm. Tilsæt appelsinskal og rør rundt. Spred massen ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir og sæt den midt i den forvarmede ovn. Lad karamellen bage i 24 – 26 minutter eller indtil den er flot gylden i farven. Tag bagepladen ud af ovnen og lad karamellen køle af i 5 minutter.

3 : Pyntning : Drys den finthakkede chokolade jævnt ud over karamellen og lad den smelte helt. Har chokoladen svært ved at smelte, så sæt kort bagepladen i ovnen og udnyt restvarmen til at smelte chokoladen. Når den er smeltet, bruges en paletkniv til at sprede chokoladen i et jævnt tykt lag. Spred de ristede mandelflager ud over chokoladen så de dækker.

4 : Stil straks derefter pladen i fryseren i 20 minutter (del evt. først portionen halvt over) og knæk det i flere små stykker. Karamellen kan også i stedet sættes i køleskabet i 45 minutter eller sætte sig i ca. 2 timer ved almindelig stuetemperatur. Karamellen opbevares i en tæt plasticbeholder i fryser eller køleskab.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.