Hovedret, wokmad, fisk 4 personer
Sauce:
1 tsk majsstivelse
1 spsk sherry, tør
1 dl hønsebouillon
2 spsk sojasauce
1 spsk chilisauce
2 spsk olie
Skaldyr:
1 pk hummerhaler
1 pk kinarejer
1 fed hvidløg, fint hakket
1 spsk ingefær, fint hakket
6 forårsløg
1 dåse babymajs
Tilbehør:
Syltede ingefær og kogte ris
Majsstivelse, sherry, hønsebouillon, sojasauce, chilisauce blandes. Skallen tages af kinarejerne. Olien opvarmes i en wok eller en tykbundet gryde. Skaldyrene, hvidløg og ingefær tilsættes og lynsteges 2 min. Forårsløg og babymajs skæres i tynde strimler. Tilsættes og lynsteges ca. 1 min. Saucen tilsættes og koges, indtil saucen er tyk, ca. 1 min. Serveres med syltede ingefær og kogte ris.
Tilberedningstid: ½ time heraf arbejdstid: ½ time
Energi pr. pers: 1860 kilojoule (448 kcal)
Energifordeling: Protein 20% – 22 g kulhydrat 60% – 66 g fedt 19% – 10 g alkohol 1% – 1 g