Kategorier

Lindas Yummy Scrumtious Æbletærte

“en klassisk fransk æbletærte”

Dej:
400-500 gr mandelmel
100 gr smør
1 æg
1 spsk vand
1 knivspids salt
lidt honning (cirka ¼ kop)
Dejen røres ud i en skål og tilsættes nok mandelmel til den bliver “tør”.

Herefter sættes skælen med dejen i køleskabet i en halv time, indtil den bliver fast.

Fyld:
7 økologiske æbler af almindelig størrelse
1/3 kop honning
2 spsk smør
2 tsk kanel
150 gr valnødder
150 gr mandler
150 gr rosiner
vanille saften fra 1 citron
1 spsk vand

Æblerne skrælles, kernehusene fjernes og æblerne skæres i tynde skiver. Alle ingredienser til fyld lægges i en tykbundet gryde og koges (uden mere vand end den ene spiseskefuld) i cirka 10 minutter, indtil æblerne er lidt bløde.

Pynt på toppen:
1-2 æbler skåret i tynde skiver
50 g knuste valnødder
50 g smuttede mandler, som er skåret i strimler
tynde kokosflager kanel

Dejen bredes ud i en tærteform. Fylden fyldes i. Pynt med de tynde æbleskiver i et flot rundt mønster. Bages ved 150-160 grader i mellem 20 og 30 minutter. Hold øje med ovnen, når tiden nærmer sig. Fem minutter før kagen er færdig drysses valnødder, mandler, kokosflager og kanel ud over tærten.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.