“en klassisk fransk æbletærte”
Dej:
400-500 gr mandelmel
100 gr smør
1 æg
1 spsk vand
1 knivspids salt
lidt honning (cirka ¼ kop)
Dejen røres ud i en skål og tilsættes nok mandelmel til den bliver “tør”.
Herefter sættes skælen med dejen i køleskabet i en halv time, indtil den bliver fast.
Fyld:
7 økologiske æbler af almindelig størrelse
1/3 kop honning
2 spsk smør
2 tsk kanel
150 gr valnødder
150 gr mandler
150 gr rosiner
vanille saften fra 1 citron
1 spsk vand
Æblerne skrælles, kernehusene fjernes og æblerne skæres i tynde skiver. Alle ingredienser til fyld lægges i en tykbundet gryde og koges (uden mere vand end den ene spiseskefuld) i cirka 10 minutter, indtil æblerne er lidt bløde.
Pynt på toppen:
1-2 æbler skåret i tynde skiver
50 g knuste valnødder
50 g smuttede mandler, som er skåret i strimler
tynde kokosflager kanel
Dejen bredes ud i en tærteform. Fylden fyldes i. Pynt med de tynde æbleskiver i et flot rundt mønster. Bages ved 150-160 grader i mellem 20 og 30 minutter. Hold øje med ovnen, når tiden nærmer sig. Fem minutter før kagen er færdig drysses valnødder, mandler, kokosflager og kanel ud over tærten.