Kategorier

Lillys leverpostej

375 g fersk spæk
750 g svinelever
1 stort løg
1 spsk mel
1 æg
ca 4 dl mælk
salt
peber
lidt stødt allerhånde

Tilberedningstid: ca 30 min

Bagetid: ca 1 time

Kør spækket en enkelt gang gennem kødhakkermaskinen. Leveren som skal være flået og renset for årekammer, køres ligeledes en gang igennem maskinen sammen med det pillede løg.

Smelt spækket langsomt og for svag varme i en tykbundet gryde, til det bliver en grynet masse. Rør melet i og lav en opbagning ved at tilsætte mælk lidt efter lidt. Til sidst røres levermassen og ægget i, og farsen smages til med krydderierne.

Hæld leverpostejmassen i én stor smurt aluform eller flere små, som eventuelt kan gå direkte i fryseren, og bag leverpostejen ca 1 time i vandbad i ovnens bradepande ved ca 180 grader.

Hvis de syntes, leverpostejen ikke ser ud til at blive brun på overfladen, som de måske gerne vil have, kan de sætte ovntemperaturen op til 200 grader det sidste kvaters tid.

Og leverpostej egner sig som bekendt fremragende til dybfrysning og kan holde ca 3 måneder i fryseren.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.