Kategorier

Madeirasky

2 kødkraftblokke
½ l vand
8 blade husblas
4 – 6 spsk tør madeira
2 laurbærblade
4 – 5 hele peberkorn
evt. lidt madkulør

Tilberedningstid: ca 20 min ( uden afkølingstid)

Læg husblasen i blød i koldt vand i ca 10 min. Bring vandet i kog, opløs kødkraftblokkene i vandet, tilsæt laurbærblade og peberkorn og lad et hele stå og småkoge lidt.

Knug vandet ud af husblasen og rør den i den varme sky. Rør rundt, til husblasen er helt opløst. Smag til med madeira og måske lidt salt.

Tilsæt evt. lidt madkulør, hvis de gerne vil have skyen flot mørk, og si den direkte over i en lille skål eller aluform. Stil skyen koldt, til den er stivnet.

Varation: I stedet for madeira kan man komme tør portvin eller tør sherry i skyen.

Kilde: Dqansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.