Kategorier

Lammeragout

Hovedret, Lam – Personer: 4

1 kg lammebov
25 g margarine
1 spsk olie
2 store løg
1 fed hvidløg
1 aubergine
1 spsk paprika
1 spsk mel
½ l bouillon
4 dl ris
6 dl vand
1 tsk salt
1 pakke bacon i skiver
250 g champignon
1 dåse flåede tomater

Skær kødet fra benene og skær det i terninger. Brun kødet i margarine og olie, tilsæt de hakkede løg, knust hvidløg og terninger af aubergine. Drys paprika og mel i gryden og rør til det er opsuget. Hæld bouillon ved og lad retten koge til kødet er mørt – ca. 1 time. Risene hældes i det kogende vand tilsat salt. Risene koges ved svag varme i ca. 12 min. under låg. Der slukkes og risene står yderligere 12 min. under låg. Imens ristes baconskiverne, der er skåret i tern, på en tør pande. Champignon renses og skæres i skiver og tilsættes baconen. Skær de flåede tomater i mindre stykker og kom dem på panden. Denne blanding hældes over de færdigkogte ris, der serveres til lammeragouten.

Kilde: Andre Dewald, 18 Jun 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.