Kategorier

Lamme- og abrikosspid

Grill, Lam, Hovedretter – Personer: 4

500 g lammekød
200 g courgetter
4 abrikoser, evt. tørrede
4 store champignons
1 dl rasp
1 spsk persille, hakket

Marinade:
1 fed hvidløg
1/4 tsk tørret basilikum eller 1 spsk frisk basilikum
2 dl hvidvin
1 spsk hakket persille
4 spsk olie
1 tsk sukker
2 tsk salt
Peber, friskkværnet

Pil og hak hvidløget og bland det med vin, olie, salt, persille og sukker. Skær kødet i terninger 3-4 cm og bland det i marinaden. Lad det stå tildækket og koldt 2-3 timer. Skær de rensede courgetter i skiver. Skær de friske abrikoser i halve og fjern stenen. Tørrede abrikoser lægges i vand et par timer. Skær champignonerne igennem i halve eller kvarte. Bland raspen med hakket persille i en plastpose. Tag kødet op af marinaden og dup det fri for væde. Kom det i posen og bland, til kødet er ensartet paneret. Sæt kødet på spid-dene sammen med courgetter, champignons og abrikoser.

Steges 10-12 min. og vendes jævligt undervejs.

Kilde: Stine Hansen, 08 Jul 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.