Kategorier

Mussak

Kødretter 4 personer

500 g hakket lam eller okse
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
25 g smør
400 g dåsetomater
½ tsk oregano
½ tsk timian
250 g kartofler
500 g auberginer
1 dl yoghurt
Salt – friskkværnet peber

Oprindeligt hørte kartofler ikke med i opskriften, men den bliver i al fald ikke ringere

Svits hakkekødet sammen med det hakkede løg og hvidløg. Når løget bruner, tilsættes tomater, krydderurter, salt og peber. Det hele snurrer en halv snes minutter. Kartoflerne skives tyndt – auberginerne i dobbelt så tykke skiver. Et ildfast fad gnides med smør og kartoflerne lægges i bunden, hvorefter et lag hakkekød hældes over. Så lægges et lag aubergine skiver – et nyt lag hakkekød og så fremdeles. Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 180°. Efter tyve minutter overhældes fadet med det blandede æg og yoghurten.

Efter yderligere ti minutter er retten klar til servering med løse ris

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>