Kategorier

LAM, KOGT I SØDE TOMATER, MANDLER OG KARTOFLER

Der anvendes :
2 ½ kg udbenet lamme bov / kølle skåret i 6×6 cm store tern.
5 fed hvidløg
1 tsk. safrantråde
1 ½ tsk. stødt ingefær
1 ½ tsk. paprika
3/4 tsk. friskkværnet sort peber
3 ½ dl. smuttede, hele mandler
2 kanelstænger
200 gram rosiner
1 spsk. stødt kanel
2 dl. olivenolie
2 tsk. revne løg
½ liter tomatjuice (kør fx. 600 – 800 gram tomater gennem en saftpresser)
2 kg. flået tomater på dåse (eller en tilsvarende mængde, friske)
1 ½ kg. Kartofler (skrabede)
eventuelt vand til det dækker retten

Fremgangsmåde :
1 : Mariner lammet i hvidløg, safran, ingefær, paprika, peber, løg, stødt og hel kanel i 3-4 dage i køleskabet.

2 : Tør kødstykkerne af. Brun kraftigt i olivenolie, tilsat resten af ingredienserne, på nær mandler, rosiner og kartofler. Kog sagte 2 – 2 ½ time ved konstant skumning. Lige inden kødet er mørt tilsættes resten (mandler, rosiner og kartofler) og retten koger ca. 20 minutter ekstra.

3 : Pynt med hakkede koriander/persille, og server retten med et godt brød til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.