Kategorier

LAMMEKOTELETTER PÅ ITALIENSK

Der anvendes : Til ca. 4 personer

8 lammekoteletter
4-5 ansjosfilet’er (de små dåser med olie og salt)
2 spsk. hakket frisk oregano (evt. basilikum)
2 spsk. hakket persille
2 fed knust hvidløg
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. vineddike (Balsamico)
1 dl olivenolie
Salt og peber fra kværn
1 glas tør hvidvin

Fremgangsmåde :
1 : Læg lammekoteletterne i et fad og fordel knuste hvidløgsfed over. Drys med salt og peber. Lad dem stå og trække en times tid.

2 : Knus ansjosfileterne i blender eller foodprocessor sammen med oreganoen, tilsæt olie i dråber til blandingen bliver som pure. Bland persillen i sammen med sennep, krydr med salt og peber. Pureen skal være ret stærk og cremet.

3 : Opvarm en god stor (tør) pande og steg først fedtkanten på koteletterne (halvdelen ad gangen) mens de fastholdes med begge hænder. Lammefedtet på panden kan evt. suppleres med lidt olivenolie.

4 : Drys koteletterne med salt og peber og brun dem på begge sider i fedtstoffet. Smør ansjospureen over alle koteletterne i et pænt ensartet lag. Hæld så et glas tør hvidvin panden og læg låg på. Lad koteletterne dampe møre i vinen 6-10 min. alt efter hvor tykke de er.

Server med råstegte kartofler og en stor skål tomatsalat.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.